• Waarom water? Even opfrissen!

  Waarom water? Even opfrissen!

  Dagelijks voldoende water drinken is goed voor je gezondheid. Dat weet iedereen. Echter blijkt het in de praktijk vaak een grote uitdaging.

   

  Ter ‘opfrissing’ 10 goede redenen om dagelijks voldoende water (van een zo goed mogelijke kwaliteit) te drinken.

  Ons lichaam bestaat voor zo’n 75% uit water (dus niet uit koffie of frisdrank). Ons bloed bevat zo’n 94% water en onze hersenen voor meer dan 85%. Om dit natuurlijke niveau te handhaven is het verstandig dagelijks minimaal 2 liter water te drinken (van een zo goed mogelijke kwaliteit). Doe je dit niet, dan droog je uit. Water is de basis van een goede gezondheid.

  1. Water geeft energie (kracht en uithoudingsvermogen). Water is de beste energiedrank die er is. Te weinig water drinken kan vermoeidheid tot gevolg hebben. Dit gaat ten koste van functioneren, je kracht en uithoudingsvermogen.
  2. Water helpt bij het afvallen en houdt je slank. Het drinken van voldoende water verminderd het je hongergevoel waardoor de kans kleiner is dat je naar snacks zal grijpen.
  3. Water houdt het spijsverteringssysteem gezond. Een van de oorzaken van constipatie is te weinig lichaamsvocht hebben. Vocht houdt de darminhoud soepel. Water kun je beter niet na de maaltijd drinken. De maagsappen die het eten moeten verteren worden dan verdund en verliezen hierdoor  hun werking; namelijk het verteren van eten.
  4. Water helpt hoofdpijn te voorkomen. Onze hersenen bestaan voor het grootste gedeelte uit water. Vocht tekort lijdt daarom vaak tot hoofdpijn.
  5. Water BOOST je immuunsysteem. Uitdroging onderdrukt de werking van het immuunsysteem. Water drinken verhoogt het immuunsysteem door te helpen met het wegspoelen van de gifstoffen.
  6. Water is nodig voor een goede doorbloeding. Bloed bestaat (in het meest ideale geval) voor ruim 90% uit water. Bloed zorgt voor transport van zuurstof en voedingsstoffen. Drink je te weinig water dan wordt je bloed ‘stroperig’ en kan het minder makkelijk (door)stromen.
  7. Water ontgift je lichaam. Wanneer je onvoldoende water drinkt kan je lichaam zichzelf minder makkelijk schoon houden. Het meest belangrijke tijdstip om water te drinken is ’s morgens. Het lichaam heeft de hele nacht ‘gevast’ en klaar is om gifstoffen af te voeren. Voldoende water in je bloed zorgt dat gifstoffen gemakkelijker kunnen worden afgevoerd.
  8. Water zorgt voor een mooiere huid, minder rimpels. Water drinken bevorderd de doorbloeding, dus ook die van de huid. Alleen dankzij voldoende drinkwater kan de huid al zijn functies optimaal uitoefenen. Vitaliteit en elasticiteit van de huid is afhankelijk van voldoende water, evenals de gezondheid en het functioneren van de huid.
  9. Water is goed voor je hart. Per dag wordt er ongeveer 180 liter vloeistof langs de nieren geperst. Je nieren zijn dus de hele dag bezig je bloed te zuiveren; heel belangrijk voor je hart- en bloedvaten dus! Uit onderzoeken blijkt dat de kans op hart- en vaatziektes flink wordt verkleind wanneer men dagelijks minstens vijf glazen water drinkt.
  10. Water houdt je jong. Uitdroging van je lichaam versneld het verouderingsproces.

  Je ziet dat alles met elkaar samenhangt.

  
  

  Vind je dit interessant? Lees dan ook de blogs:

  Is jouw lichaam uitgedroogd?

  Water, het enige vocht dat telt.

  Sole! De energie BOOSTER!

  
  

  Laat gerust een reactie (of vraag) achter. Wellicht kom ik hier later (in een andere blog) op terug.

  Vind je dit artikel waardevol? Denk jij dat het jou of een ander zou kunnen helpen? Deel het dan gerust. 

  Voor advies, coaching of training neem gerust CONTACT met ons op.

Leave a reply

Cancel reply