• Verbrand optimaal vet met de Power Sled

  Verbrand optimaal vet met de Power Sled

  Mei 2012 heb ik in Bleiswijk de opleiding Power Sled Training gevolgd bij Overload Worldwide.

  Power Sled Training betekent sleeptraining. Het is een trainingsvorm die ingezet kan voor allerlei doeleinden waarbij men weerstand moet overwinnen.
  Denk bijvoorbeeld aan sporten als tennis, rugby, volleybal, voetbal en (ice)hockey. De Power Sled, de slee wordt al jaren gebruikt door fysiotherapeuten en toptrainers over de hele wereld maar tot voor kort was er geen opleiding beschikbaar waar je kan leren hoe deze tool het beste in te zetten.

  Eigenschappen van Power Sled Training op een rijtje:

  • Ultieme fatloss methode
  • Zeer geschikt voor zowel Kracht als Power training
  • Geen excentrisch moment
  • Veelzijdig en overal te gebruiken
  • Zeer geschikt voor revalidatie
  • Ultieme tool voor zijdelingse krachtontwikkeling
  • Groot volume mogelijk
  • Real Functional Training
  • Zeer veilig voor ouderen

  Sleeptraining is dus één van de meest veilige trainingsvormen voor ouderen en ook zeer goed in te zetten bij revalidatie. Daarnaast is de Power Sled is een ultieme VETVERBRANDER!

  Waarom vetverbrander?

  Met de Power Sled en het per individu afgestemde gewicht kan het hele lichaam worden getraind met concentrische bewegingen. Voordeel hiervan is dat het ideaal is voor energie systeem training.
  De training zorgt voor veel verzuring (lactaat opbouw). Verzuring tijdens de training zorgt voor een groeihormoonpiek. Groeihormoon heeft als eigenschap dat het spieren opbouwt en (mede hierdoor) vetverbranding stimuleert. Ook zorgt groeihormoon voor de groei van nagels, haren en collageen (huid). Het mag daarom met recht een verjongingshormoon genoemd worden!

  Opleiding

  Tijdens de opleiding hebben wij ons ruim 30 oefeningen eigen moeten maken. Daarnaast hebben we meerdere malen ervaren hoe het is om de Power Sled in te zetten als ultieme vetverbrander door zelf een zogenaamde metabole switch te maken. Door zo’n metabole switch wordt het lichaam zodanig geprikkeld, dat het meer energie uit vet gaat halen en minder uit suiker. Met als gevolg een afname van overtollig vetweefsel en uiteindelijk een verminderde behoefte aan suiker. Het is als het ware een soort van resetten van je lichaam.

  Ik vond het zo’n fantastisch ervaring dat ik het nu zelf wekelijks toepas binnen mijn eigen training en de training met mijn klanten.

  Quote van Charles Poliquin:

  “If I was dumped on a deserted island and allowed only one piece of equipment, it would be the sled. Every muscle can be effectively trained using this device.”

  1 4   

  Deze vorm van training is een geweldige aanvulling op ons trainingsaanbod. Mensen kunnen hiermee op een verantwoorde en veilige manier in relatief korte tijd fantastische resultaten boeken! Zeker in combinatie met onze andere diensten.

  Laat gerust een reactie (of vraag) achter. Wellicht kom ik hier later (in een andere blog) op terug.

  Vind je dit artikel waardevol? Denk jij dat het jouw of een ander zou kunnen helpen? Deel het dan gerust.

  Voor één op één advies of een proeftraining, neem gerust CONTACT met ons op

  Lees deze blog ook op dehormoonfactor.nl

1Comment
 • Posted by Graeme on 21/10/2017 at 10:15

  Fantastisch apparaat, waar je aardig kapot op kunt gaan.

  Reply

Leave a reply

Cancel reply