• Plastic verstoort je hormonen, Flaske niet!

  Plastic verstoort je hormonen, Flaske niet!  Wij adviseren altijd om genoeg water te drinken, je lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water. Als je dat netjes elke dag blijft aanvullen, blijft je vochthuishouding in balans. Dus vul je fles met water en drink!!! Maar wat nou, als je eigen gezondheids goeroe nóg een stapje verder wilt gaan. In wat voor fles doe jij dan je water? Waarschijnlijk een plastic waterflesje uit de supermarkt. Of een stevige plastic drinkfles of beker die je na het afwassen weer kan hergebruiken.

  Plastic is hormoon verstorend

  Lichaamseigen oestrogeen is een hormoon wat aangemaakt wordt in de eierstokken. Dat zorgt voor o.a. de vrouwelijke rondingen en de pubertijd. Wanneer de oestrogenen voor genoeg vet gezorgd hebben, kan de menstruatie op gang komen. Oestrogeen heb je ook nodig als je zwanger wilt worden. Al met al de reden waarom wij als vrouw meer oestrogeen aanmaken dan de man.

  In plastic zitten xeno-oestrogenen. Xeno-oestrogenen hebben dezelfde werking als het lichaamseigen oestrogeen, maar dan sterker. Dus op het moment dat je als kind wordt blootgesteld aan verschillende factoren van xeno-oestrogenen, kan het maar zo gebeuren dat de menstruatie een paar jaar eerder start dan gemiddeld. Xeno-oestrogenen zitten buiten plastic o.a. ook in medicijnen, kleding, verschillende cosmetica en verzorgingsproducten en zelfs in ons voedsel!

  Als we ons lichaam in balans willen houden, kunnen we er maar beter voor zorgen dat ons oestrogeen level niet te hoog wordt. Dit kan namelijk verschillende klachten met zich mee brengen. Waaronder vermoeidheid, depressie, endometriose, vleesbomen, vocht vasthouden en opgeblazen gevoel, PCOS, PMS, slapeloosheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn, haarverlies, laag libido, borstkanker, borstcysten en fibromyalgie.

  Mijn eigen gezondheids goeroe gaat altijd weer een stapje verder, het kan altijd bewuster en gekker. Ik moet veel water drinken, dat is voor mij al een hele opgave! Dus ik heb voor mezelf een plastic fles gekocht, lekker makkelijk, want die kan ik keer op keer vullen. Lekker makkelijk moet vaak, vanuit mijn perspectief, ook gezond zijn. Dus ik neem braaf mijn flesje water overal mee naartoe. In de auto, naar het werk, naar het trainen, eigenlijk neem ik het overal mee naartoe. Helaas heb ik geen draagbare koelkast, dus mijn water is continue lauw of zelfs opgewarmd als het lekker weer is. En nu pas begrijp ik de nasmaak van mijn water! Kleine deeltjes plastic weken los in mijn water, dat drink ik op, en krijg ik binnen. Xeno-oestrogenen! En toen zat ik met het volgende: waar moet ik dan in hemelsnaam mijn water in doen?

   

  Flaske, mijn nieuwe vriend

  Een thermosfles ZONDER plastic en dus ZONDER xeno-oestrogenen. MET rvs! Een rvs thermosbeker die mij voorziet van lekker koud water, en mijn hormonen niet verstoord, mag ik best mijn nieuwe vriend noemen. Ik heb een Flaske Tumbler (Olive). In de zomer wil ik er graag koud water in, en op de koudere dagen wil ik er graag thee of koffie in. En dat kan gewoon! De Flaske Tumbler houd je koude drank 12 uur lang koud, en je warme drank 6 uur warm. Ik hoef nu niet meer te switchen tussen verschillende flessen en bekers, ik vind het ideaal! En heel eerlijk, vind ik hem er ook nog stoer en stijlvol uitzien. Hij drinkt heerlijk! En mocht je niet uit de beker zelf willen drinken, er zit een rietje bij. Dat is gek handig, maken ze zo’n verantwoordde fles, zit er een plastic rietje bij. Daar hebben ze dus ook goed over nagedacht! Er zit een rvs rietje bij! Ik drink mijn water en koffie niet met een rietje, maar je kan er ook een smoothie in doen, blijft ook lekker lang koud! En smoothies drink ik dan wel weer met een rietje. Er zijn verschillende kleuren, en ik weet zeker dat er een thermobeker is die bij je past!

  Voor de mensen die geen bal aan een Flaske Tumbler denken te hebben, en alleen op zoek zijn naar een verantwoordde vervanging voor hun plastic drinkbeker, ze hebben ook een rvs drinkfles! Als je alleen een flesje nodig hebt voor je water, kan je kiezen voor de Flaske Bottle 750ml. In deze fles kan je ook heel goed warme dranken doen, mocht je koud water toch stiekem zat worden. Deze fles houd je koude drank 24u lang koud en je warme drank 12uur warm. Zelfs voor de kleine kindjes onder ons zijn er kleine rvs drinkflessen, de Flaske Bottle 260ml. Kinderen vinden gekleurde drinkflessen vaak geweldig, die van mij in ieder geval wel! En maakt het drinken direct een stuk leuker! Dat zijn twee vliegen in 1 klap!

   

   

  Flaske zet zich in voor een plastic vrije oceaan. Heb je er ooit bij stil gestaan hoeveel plastic afval we eigenlijk produceren?! Echt belachelijk veel. Persoonlijk vind ik een onderneming als Flaske dus een goede stap in de juiste richting. Investeren in een rvs waterfles of rvs drinkbeker vind ik echt wel de moeite waard! De plastic water flesjes die wij nog in de koelkast hadden liggen, hebben we weggegooid in de plastic afvalbak. Nadat we het water aan de planten gegeven hebben natuurlijk, anders vind ik het weer zonde van het water.

  Vind jij dit ook een goede stap naar gebalanceerde hormonen en een plastic vrije zee? Ga dan naar www.flaskebottle.com, en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je exclusieve kortingen voor bijvoorbeeld je eerste aankoop!

   

Leave a reply

Cancel reply