• Lever- en galblaasreiniging

  Lever- en galblaasreiniging

  Vorige week heb ik mijn eerste lever en galblaasreiniging gedaan. Ik had al heel lang in m’ n hoofd dit eens te gaan doen.

  
  

  Uitleg volgens natuurgenezer Andreas Moritz

  Wij leven in een tijd waarin we meer dan ooit worden blootgesteld aan allerlei gifstoffen. De lever is de grootste chemische fabriek in ons lichaam: hij heeft een sterk ontgiftende werking en hij produceert talloze enzymen, hormonen en andere bio-actieve stoffen. Door onze, vaak slechte levensstijl, treedt er sludging op op heel veel plaatsen in het lichaam, zo ook in de afvoerende galgangen in de lever. Met sludging wordt bedoeld dat er vertraging optreedt door het indikken van gal. Er ontstaan in eerste instantie klonters, later worden het vast-elastische balletjes en vervolgens keiharde stenen. Normaal wordt er per dag 1 tot 1,5 liter gal door de lever afgegeven naar de darm, bij aanwezigheid van leverstenen kan de galafgifte teruglopen tot maar 150 ml per dag. Je kunt je wel voorstellen dat het logisch is dat het grootste deel van de werking van de lever verloren gaat als er een (spreekwoordelijke) kurk op de uitgang zit. Door het ontstoppen van de lever, galkanalen en de galblaas zullen triljoenen lichaamscellen in staat zijn:

  • meer zuurstof te ademen,
  • weer voldoende hoeveelheden voedingsstoffen te ontvangen,
  • efficiënt hun stofwisselingsafvalproducten te elimineren,
  • perfecte communicatieve verbindingen te onderhouden met het zenuwstelsel

  het endocriene systeem en ieder ander deel van het lichaam.
  Galstenen

  Waarom?

  Zelf heb ik jarenlang dagelijks medicatie gebruikt. Dit heeft gegarandeerd mijn lever belast. Ik eet en leef behoorlijk zuiver. Ben ook van mening dat het aanpassen van je leefstijl een absolute voorwaarde moet zijn voordat je zo’n dergelijke reinigingskuur in overweging neemt. Je blijven volstoppen met gifstoffen en eens in de zoveel tijd een zuiveringskuur doen is natuurlijk als dweilen terwijl de kraan blijft lopen. Vermijd zoveel mogelijk chemische E nummers, bespoten groenten en fruit, alcohol, koffie, sigaretten en medicamenten (denk hierbij ook aan bijvoorbeeld chemische verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en make-up). Drink voldoende schoon water. Vaak zie je ongemakken en problemen dan al verdwijnen. Je kan daarna alsnog overwegen een lever- en galblaasreiniging te doen om de puntjes op de i te zetten.
  Ik vind het geweldig om aan mijn gezondheid te (blijven) werken. Het geeft mij een kick te ervaren dat dingen vaak velen malen beter kunnen. Mensen nemen (kleine) ongemakken veelal op de koop toe. Dit is zo jammer. In mijn ogen doet men zichzelf hiermee te kort. Ook ik dacht jaren geleden dat ik gezond was. Totdat ik bepaalde dingen ging uitproberen en erachter kwam dat het beter en later zelfs nog beter kon. Dit gun ik iedereen! Ik streef altijd naar zo optimaal mogelijk. Dat zit nou eenmaal in me. Daarom wil ik ook mijn lever helemaal schoon hebben. Een schone lever is zoiets als een nieuw leven! Ik vind het leuk dingen uit te proberen maar daarnaast ben ik er een groot voorstander van zelf te ervaren wat ik mijn klanten, in bepaalde gevallen, adviseer.

  De reinigingskuur (hier zijn variaties op)
  De kuur duurt 14 dagen

  Dag 1 t/m 5
  Naast je gewone (gezonde!) voeding en drinken

  • 1 liter appelsap

  Dag 6

  • Ontbijt: zonder vet en zonder zuivelproducten; je kunt bv wat fruit met wat noten/zaden nemen (weinig noten want deze bevatten vetten)
  • Lunch: gestoomde groenten met een gekookt eitje
  • Na 14.00 uur niets meer eten (eventueel een glas water drinken mag wel)
  • 18.00 uur: 1 glas bitterzout (15 gr oplossen in lauwwarm water)
  • 20.00 uur: 1 glas bitterzout (hierna ook geen water meer)
  • 22.00 uur: 100 ml olijfolie met het sap van 1 citroen (gemixt of apart) Meteen in bed gaan liggen met een warme kruik op de lever (rechtsboven in de buik)

  Dag 7

  • 6.00 uur: 1 glas bitterzout (zet de wekker, drink uw glas leeg en slaap weer verder)
  • 8.00 uur: 1 glas bitterzout
  • 9.00 uur: glas appelsap10.00 uur: licht ontbijt indien behoefte
  • Daarna overgaan op gewoon eten

  Dag 8 t/m 14

  • Rustig aan, gezond eten en extra drinken.
  
  

  Mijn ervaring

  Ik vond het minder zwaar dan ik van tevoren had gedacht. Dit is uiteraard voor iedereen verschillend. Goede (mentale) voorbereiding en zorgvuldige uitvoering is een absolute pré.
  Appelsap bevat appelzuur, dit verzacht de galstenen. De eerste dag vond ik dit nog wel lekker maar de dagen daarna kreeg ik het met moeite weg, zo zoet. Je kan er ook voor kiezen zelf verse appel-smoothies te maken. Let op: het zuur uit de appels tast je tandglazuur aan. Spoel eventueel na met water met wat zuiveringszout en poets je tanden niet binnen een uur!

  Ik was enorm benieuwd of er daadwerkelijk galstenen met mijn ontlasting mee zouden komen. Daarom had ik speciaal hiervoor een extra vergiet gekocht waarmee ik deze kon opvangen. Het bitterzout werkt als laxeermiddel en ontspant de galwegen zodat deze verwijden en de galstenen er makkelijker door kunnen. Na het tweede glas werd ik wat misselijk. (de volgende keer ga ik het met een rietje opdrinken zodat de vloeistof niet door mijn hele mond komt). Nog voordat ik aan het olijfolie-citroensapmengsel kon beginnen liep ik al leeg, diarree dus. Vaker gebeurd dit de volgende dag pas, dat is per persoon verschillend. Het slapen met de kruik (ingerold in een handdoek)vond ik niet vervelend, al sliep ik wel iets minder vast. Alles bij elkaar bedroeg de oogst van mijn kuur zo’n 15 galstenen. Dit kunnen er tientallen tot wel een paar honderd zijn! Deze stenen daadwerkelijk in het vergiet te zien vond ik een mooi bewijs. Hoe meer stenen er vrij komen, hoe belastender de kuur. Zorg daarom altijd dat je voldoende rust inplant. De volgende dag heb ik heel rustig aan gedaan, ik voelde me vooral slap. Dit werd beter nadat ik weer wat had gegeten. De dagen daarna merkte ik een enorme piek in energie! Valkuil is hierdoor dat je van alles wilt gaan doen. Waarschuwing: blijf de eerste dagen na de kuur echt rustig aan doen! Ga zeker niet trainen, homeostaseverstoring is te belastend in deze fase. Na 1,5 week ben ik zelf weer gaan trainen maar dit was achteraf toch nog te snel. Ook dit zal per persoon verschillend zijn maar hou het in gedachten!

  Volgende maand wil ik de kuur opnieuw gaan doen, net zolang tot er geen stenen meer uitkomen.
  Een hoge darmspoeling erachteraan wordt aangeraden om zeker te zijn dat er geen stenen in de darm achterblijven.

  Wil jij ook een lever- en galblaasreiniging gaan doen? Laat je van tevoren goed informeren! Uitgebreide uitleg en informatie vind je in het boek van de Canadese natuurgenezer Andreas H. Moritz:De ongelofelijke lever- en galblaaszuivering, Een krachtige Aanpak om je Gezondheid en Vitaliteit te Verbeteren.

  Laat gerust een reactie (of vraag) achter. Wellicht kom ik hier later (in een andere blog) op terug.

  Vind je dit artikel waardevol? Denk jij dat het jou of een ander zou kunnen helpen? Deel het dan gerust.

  Voor advies, coaching of training neem gerust CONTACT met ons op.

  Lees deze blog ook op dehormoonfactor.nl

Leave a reply

Cancel reply