• Deodorant in een potje? Gatver! Of toch niet…

  Deodorant in een potje? Gatver! Of toch niet…

  Deodorant van We love The planet. Deze natuurlijke deodorant zit in een lief stoer klein potje. De crème deodorant van We Love The Planet bestaat echt alleen maar uit 100% natuurlijke ingrediënten en is biologisch gecertificeerd. Er zijn geen synthetische en huidbelastende ingrediënten aan toegevoegd, en de deodorant bevat geen aluminium. Hierdoor is de deodorant beter voor jouw huid en onze planeet.

  Mijn vriend is met deze deodorant begonnen. Er zat een potje in de Jouwbox van Ralph Moorman. Hij is helemaal fan van deze deo en de chemische deo ’s komen bij hem de badkamer niet meer in! Mijn eerste reactie: Deodorant in een potje, gatver! Als ik halverwege mijn dag ben en ik vind dat ik deo nodig heb, dan ben ik dus al bezweet en vind ik dat ik stink. Moet ik dan elke keer met mijn vinger door dat potje creme deodorant heen om vervolgens mijn bezweette oksel in te smeren? Ik blijf gewoon veilig bij mijn deodorant die ik kan sprayen, mijn zweet word er niet minder op maar dan ruik ik in ieder geval weer eventjes fris.

  Tot op het moment dat mijn vertrouwde deodorant op was. Ik wilde toch echt ’s ochtend ’s lekker fris de dag starten. In tegenstelling tot mij, zorgt mijn vriend altijd dat hij niet zonder deo zit, en had natuurlijk allang weer een aantal nieuwe potjes deo besteld. Nou vooruit dan maar, ik geef me over! Het perfecte moment om te kijken of deo uit een potje smerig is.

   

  Zweten zonder stinken.

  Ik probeerde de sensitive versie. Ook al bestaat deze deodorant uit alleen maar natuurlijke producten, mijn huid is zeer gevoelig dus ik ging voor sensitive. Eerst mezelf gewassen, anders ga ik gelijk met vieze vingers dat potje in en dan hoef ik het daarna niet meer. Verder heb ik geen smetvrees ofzo. Ik dacht dat het een harde substantie was, maar het tegenovergestelde is waar! Het is super zacht! Volgens de beschrijving heb ik maar een klein beetje nodig, en dat klopte. Het smeert heerlijk uit en het ruikt onwijs lekker! Als je je oksels nog niet geschoren hebt smeer dan met de haren mee anders voelt het vervelend haha. (Hoe moet dat zijn voor de mannen onder ons dan…. nah dit onderwerp sla ik voor nu maar even over.)
  Mijn dag vordert, huishouden gedaan, kinderen vermaakt in de speeltuin, boodschappen gedaan, het was die dag 30+ graden en ik zweette me kapot, maar verdomd… ik stink niet naar zweet! Ik ruik de zachte geur van de deodorant. Heel aangenaam! Ik heb niet de behoefte om nogmaals deo op te smeren. Zweten is gezond, zolang het maar niet stinkt vind ik het prima.

   

   

  Conclusie:

  Ik heb deze deodorant een week lang geprobeerd en ben toch wel heel tevreden! Het kost wat, maar met 1 potje zou je 2 tot 3 maanden kunnen doen.
  Mijn vriend is fan van de Lavendel versie, die ruikt ook heerlijk. De Mint versie smeert hij ook zo nu en dan, maar dat ruikt naar mijn mening toch een beetje alsof hij de hele dag door zijn tanden aan het poetsen is. Je ruikt constant gewoon naar die deo. Maar ik geef toe, alles beter dan zweet.

   

  Chemie… Liever nie(t) 

  Ik wil heel even terugkeren naar het gedeelte waarin ik schreef dat er geen chemische troep in verwerkt is. Daar ben ik dus onwijs blij mee! De reguliere deodoranten blokkeren je zweetklieren. Terwijl het toch wel de bedoeling is dat je zweet, je lichaam moet toch van die afvalstoffen af. Waar gaan die afvalstoffen naartoe wanneer je continue je zweetklieren blokkeert?
  Er zijn onderzoeken die zeggen dat je borstkanker zou kunnen krijgen van reguliere deodorant omdat er zoveel chemische stoffen in verwerkt zijn. Ik weet daar niet genoeg over en durf daar ook geen uitspraak over te doen. Maar het zette me wel aan het denken.
  Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en neemt stoffen op van buitenaf. Omdat de huid onder je oksels vrij dun is gebeurd dit extra snel. De stoffen die je huid absorbeert kunnen in de bloedbaan, en vervolgens overal in het lichaam, terecht komen. En ja, die verstoren weer je hormonen. Mijn mening; als je het niet kan opeten, gebruik het dan niet op je huid. Deze deodorant is niet geschikt voor op een toastje, maar je kan er best een likje van nemen zonder dat je schadelijke stoffen binnen krijgt. Dat kan je maar beter niet doen met chemische deo ‘s.

  Ik zie steeds meer volwassenen die zich verzorgen met baby producten omdat daar, heel simpel, geen chemische rotzooi in gestopt is. Op een baby huidje spuit en/of smeer je geen chemische producten, waarom dan wel op een volwassen huid? Omdat onze volwassen huid dat blijkbaar aankan. Echt? Waarom krijgen zoveel volwassenen dan een allergische reactie op bepaalde deodorant merken? Dit is gewoon iets om over na te denken.

  Mijn keuze gaat voortaan uit naar crème deodorant van We Love The Planet. Op www.welovetheplanet.nl kun je er meer over lezen.

   

   

  Laat gerust een reactie (of vraag) achter. Wellicht kom ik hier later (in een andere blog) op terug.

  Vind je dit artikel waardevol? Denk jij dat het jou of een ander zou kunnen helpen? Deel het dan gerust.

  Voor advies, coaching of training neem gerust CONTACT met ons op

   

2Comments

Leave a reply

Cancel reply