• Sole! De energie BOOSTER!

  Sole! De energie BOOSTER!

  Wist je dat… water en zout behoren tot de meest essentiële elementen van het leven? Dat er zonder water en zout geen leven mogelijk is?

  
  

  Daarom heeft de zoutwateroplossing ‘Sole’ velen gezondheidsvoordelen. Sole is in mijn ogen het meest goedkope ‘supplement’ met een fantastische werking.

  
  

  Water en zout

  Zoals bekend bestaan we voor zo’n 75% uit water. Dit is niet zomaar kraanwater. Het is een soort zoutig water. Als je huilt of zweet of bloed is dit vocht zout. De baarmoeder waar we als baby in liggen is in wezen een groot zout bad. Zonder water en zout is er geen leven. Drink je echter alleen gewoon (kraan)water dan plas je veel zouten uit en die heb je dus juist heel hard nodig.

  Is zout ongezond?

  Je hoort vaak dat we teveel zout eten. Dit is ongezond; het is onder meer slecht voor je bloeddruk. Het gaat hierbij om geraffineerd zout, keukenzout (Jozo). Zout dat is ontdaan van zijn natuurlijke eigenschappen. Het is veelal erg verontreinigd en bevat vrijwel geen mineralen meer (alleen nog natrium en chloride die bloeddruk verhogend werken). Het onttrekt vocht aan je lichaam. Kant-en-klaar maaltijden, brood, verpakte producten en snacks staan er bol van. Om deze reden, en nog een heleboel andere redenen, kun je deze producten dan ook beter laten staan. Wel is het belangrijk je zoutgehalte aan te vullen met zout van goede kwaliteit.

  Keltisch zeezout

  Keltisch zeezout is zo’n zout van goede kwaliteit. Het is het meest natriumarme zout ter wereld en bevat meer dan tachtig mineralen en spoorelementen. Deze staan allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar. Van Keltisch zeezout kun je Sole maken. Wanneer je dit drankje in een verdunde oplossing drinkt wordt het direct door je lichaam ‘herkend’ en in je cellen opgenomen.

  Waar komt Keltisch zeezout vandaan?

  Keltisch zeezout komt uit Frankrijk. Uit de Guérande streek Bretagne. Hier liggen nog zoutmoerassen die lang geleden door de Kelten zijn aangelegd. Deze zoutmoerassen bevatten speciale soorten klei die zeer mineraalrijk zijn. Het zout droogt op de kleilaag en wordt op deze manier voorzien van een volledig complex aan mineralen en spoorelementen die als mineraalcomplex gezien kunnen worden.

  De naam “Sole” verwijst naar een oud Keltisch woord wat zon betekent. Je komt het woord ook tegen in het  Franse woord “soleil” of het Spaanse woord “sol”.

  Hoe maak je Sole?

  Sole maken is heel gemakkelijk!

  • Vul een (jam)potje voor 1/3 deel met Keltisch zeezout.
  • Vul het potje verder helemaal aan (2/3 deel) met water.
  • Schroef de deksel erop en schud flink.

  Laat het vervolgens (even) staan en je zult zien dat het zeezout langzaam oplost. Het zand zakt naar de bodem. De onopgeloste zoutkorrels blijven op de bodem liggen wat een teken is dat het water niet meer zout kan opnemen en dus volledig verzadigd is. Deze zoutwateroplossing is zo’n 7 tot 8 keer zouter dan water. Het is dan ook niet verstandig dit goedje onopgelost te drinken. Wat je doet is: je lost 1 á 2 theelepels Sole op in een glas (gefilterd) water. Er ontstaat zo een prachtig mineraalrijk drankje. Veelal hoor ik dat men even moet wennen aan de smaak. Ik vind het inmiddels erg lekker, net een soort bouillon.

  Bewaar de Sole op een koele donkere plek. Liefst in de koelkast. De Sole mag niet worden blootgesteld aan zonlicht want dan krijg je groene alg vorming.

  Onze tips

  Voor een goede kickstart van de dag: drink op nuchtere maag een groot glas lauw water met een theelepel Sole erin.

  Heb je last van een energiedip? Ben je toe aan een opkikker? Zijn jouw bijnieren uitgeput? Neem een glaasje water met Sole. Zelf heb ik dagelijks een Dopper fles bij me waaruit ik zo nu en dan een slokje neem. Lekker en het werkt echt! Beter dan een kop koffie!

  Als je Keltisch zeezout koopt, let er dan op dat deze grijs van kleur is (de mineralen zorgen voor deze kleur). Het beste zout vinden wij vochtig Keltisch zeezout, hierin zitten wel 92 mineralen. Je kunt deze hier gemakkelijk en goedkoop bestellen in zakken van 5 kilo.

  
  

  Vind je dit interessant? Lees dan ook de blogs:

  Waarom water? Even opfrissen!

  Is jouw lichaam uitgedroogd?

  Water, het enige vocht dat telt.

   

  Laat gerust een reactie (of vraag) achter. Wellicht kom ik hier later (in een andere blog) op terug.

  Vind je dit artikel waardevol? Denk jij dat het jou of een ander zou kunnen helpen? Deel het dan gerust.

  Voor advies, coaching of training neem gerust CONTACT met ons op.

   

Leave a reply

Cancel reply