• BodyTalk

  BodyTalk

  BodyTalk, language of health. 

  Onze gezondheid wordt beïnvloed door meerdere facetten. Bij BOOST YOUR BODY geloven wij in een holistische benadering. Wil je jouw gezondheid en geluk naar een hoger plan tillen dan is het belangrijk te kijken naar alle facetten die hierop invloed uitoefenen (voeding, beweging, rust en mindset). Dit hoeft natuurlijk niet allemaal tegelijk. Kijk waar de prioriteit ligt. Breng je in één facet verandering aan dan heeft dit effect op je hele systeem. Wij kunnen je daarbij helpen en adviseren. BOOST YOUR BODY heeft door de jaren heen een flink netwerk opgebouwd. Waar nodig verwijzen wij door naar andere disciplines.

  Begin 2013 zijn wij in contact gekomen met Alice Gies – van Zanten. Zij is BodyTalk therapeut en Reikimaster in Bilthoven.

  Wat is BodyTalk?

  BodyTalk is vergelijkbaar met integrale gezondheidszorg en staat in nauwe relatie tot uw persoonlijke historie. BodyTalk stimuleert bewustwording en begrip van psychische invloeden op uw lichaam en gezondheid. Uw levensstijl, genetische herkomst en persoonlijke geschiedenis worden integraal benaderd om een op uw persoon toegespitste behandeling vast te stellen die de weg baant voor blijvende, positieve veranderingen.

  BodyTalk is een combinatie van de wijsheid en technieken van Hatha Yoga, Oosterse en Westerse geneeskunde, filosofie en bio-feedback techniek. Een hedendaags systeem, waarvan de sterkte ligt in de eenvoud van toepassing. BodyTalk maakt geen gebruik van medicatie, kruiden, oliën, naalden. Er wordt geen diagnose gesteld en geen advies gegeven. BodyTalk kan in vele situaties van groot belang zijn:

  • Voor gezondheidsverbetering
  • Voor het prestatieverbeteringen, persoonlijk maar ook op sportgebied
  • Voor een optimaal effect van andere gezondheidsbehandelingen

  (Bron: BodyTalk Nederland)

  Allemaal dragen we bagage uit het verleden met ons mee. Voor sommige is dit een rugzakje, voor anderen een hutkoffer. Wat BodyTalk in wezen doet is jouw, als fysiek en mentaal systeem, laagje voor laagje afpellen (denk aan een ui). Bij elke sessie geeft jouw lichaam aan wat op dat moment de prioriteit is. Daar heb jij zelf, maar ook de therapeut geen invloed op. Door middel van een speciale tap-techniek wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd. Blokkades en problemen die (door de jaren heen) zijn gaan vastzitten in je lichaam en geest worden zo stap voor stap verholpen.

  Hoe is BodyTalk ontstaan?

  De Australische Dr. John Veltheim is de oprichter van de Internationale BodyTalk Vereniging, IBA. Hij is chiropractor, acupuncturist, filosoof en leraar. Hij is 10 jaar lang instructeur van oosterse gevechtssporten geweest. Vele jaren heeft hij zich verdiept in diverse studies rondom het mens zijn. Hij heeft als lid in diverse raden gezeten van o.a. Chiropractie, Natuurlijke Geneeswijze en Acupunctuur in Australië. John heeft het leerplan geschreven en was 5 jaar lang het hoofd van het Brisbane College voor Acupunctuur en Natuurlijke Geneeswijze. Daarnaast was hij tevens voorzitter van de Australische federatie voor Acupunctuur colleges.
  Naast deze omvangrijke taak heeft hij nog diverse studies gedaan, zoals toegepaste Kinesiologie, Bio-energetische psychologie, Osteopathie, Sportarts, Raadgeving en begeleiding, Filosofie en Theologie. Hij ontwikkelde het MindScape systeem als een techniek om het functioneren van de hersenen te verbeteren. Tevens ontwikkelde hij een systeem voor lymfe drainage en acupunctuur voor revalidatie. John heeft 10 boeken geschreven over Acupuntuur, Reiki and BodyTalk en heeft zich gespecialiseerd in het samenvoegen van de dynamische systemen in het medische en energetische model.

  Onze ervaring

  Wij zijn enorm enthousiast over de BodyTalk methode. Allebei hebben we ervaren wat het voor je kan betekenen. Inmiddels hebben ook een aantal mensen uit onze omgeving er kennis mee gemaakt. Ook zij zijn enthousiast. BodyTalk heeft ons een hoop gebracht. Persoonlijk zien wij Alice als meer dan alleen BodyTalk Therapeut (en Reikimaster). Alice is een zeer betrokken mens en toegewijde therapeut. Haar BodyTalk (en soms ook Reiki-) behandelingen in combinatie met de fijne gesprekken hebben ons algehele welzijn naar een hoger plan gebracht. We zijn lichamelijk en geestelijk meer in balans en hebben geleerd dichter bij onszelf te komen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat BodyTalk een waardevolle aanvulling is als je op zoek bent naar optimale gezondheid.

  BodyTalk kan zonder bezwaren geïntegreerd worden in elke andere vorm van therapie, behandelingen, verpleging en medicatie. Het is volkomen en gegarandeerd veilig. Er zijn geen contra-indicaties bekend.

  Kijk voor meer informatie over BodyTalk en een overzicht van de therapeuten in de Benelux op: bodytalknederland.nl of bodytalksystem.com

  Heeft u vragen over dit onderwerp, neem gerust CONTACT met ons op.

Leave a reply

Cancel reply